PASTA
Irin + ur (gatza, arraultza) nahasketaren emaitza.
Txinan du jatorria (mijozko fideoak)
Freskoak, lehorrak, luze zein laburrak izan daitezke. Bestelako produktuz beteak ere aurki ditzakegu.

Ezaugarriak
*Dentsitate altuko karbohidratoak
*Mineral+bitaminak (B, Folato)
laborebilbo.eus/eu/archivos/26

Txaramela Koop. Elk. Txikiko sortzaileak Ainara+Izaskun, Muskizeko ur-errota zahar bati bizitza emateko ilusioarekin sortu dute TXARAMELA.
youtube.com/watch?time_continu

Bilboko lehenengo supermerkatu kooperatiboa da Labore.
Interesa duen edonorentzako ateak zabalik dituen kontsumo taldea.
Erdu!
ORDUTEGIA [Astelehen-ostiral: 10.00-13.30 | 17.00-20.30 eta Larunabat: 10.00-14.00]
Haro plaza 3, Santutxu-Bilbo

Elikadura Burujabetza Euskal Herrian
@tantakatv
Ekoizle+kontsumitzaileen artean hurbileko harremana eraiki nahi duen ikuspuntu politiko honek EHan indarra hartzen joan da azkenengo urteetan alternatiba ezberdinak sortuz herrigintzatik. Alaitz Ajuriagerra, Labore Bilboko kidea; Maritxu Arroyo, Bizilur Elkartekoa; eta Iñigo Gallastegi, Basortu Kooperatibako kidea.
youtube.com/watch?v=lAJAEcWEF7

Ekonomia kolektibista eta autogestionarioa Busturialdean!

Urte amaieran, Muxikan, Bizkaian, kiwi plantazio bat kudeatzen hasi ginen gazte talde bat gara. Urdaibaiko Biosfera Erreserban kokaturiko hektarea bat zuhaitzek osatzen dute plantazioa eta azken urteetan erabilerarik gabe egon ondoren, gure gain hartu ahal izan dugu eta martxan jarri....
laborebilbo.eus/eu/archivos/26

@udalbiltza k lurraldearekiko+herritarrekiko...gure herriko kulturaren ​n oinarrituko den ezagutza sustatzeko xedea izango duen tresna turistikoan lanean ari dira...
Euskal Herriko lehen sektoreko ekoizle txikiengan+ondare inmaterialean ere ezarriko dute fokua.

GOGORATU...
Gaur, @onintzaenbeita k eta @IrantzuVarela k ri buruzko hitzaldia eskainiko dutela, 19:00etan, Bilbon [Haro plaza 3, Santutxu]

Elikadura ohituretan urrats bat eman nahian, elikagai prestatuak lantzeko sukalde bat sortu zuten. Ezagutu gure ekoizleak 😉 laborebilbo.eus/eu/archivos/25
@ekotarriko

Baratzeko uzta "gastroeskola" ere bada!
7 urte inguru daramatzate Busturialdeko @ortutikahora proiektuko kideek kontzientziak eta dastamenak astintzen.
argia.eus/argia-astekaria/2629
@argia @tirikitrann

Hilabete hauetan zehar... ezinbesteko jakia bilakatzen da gure mahaietan.
Oso gozoa eta osasungarria da!
Mantenugai kopuru handia ematen digu; Kaloria gutxiko eta bitamina+mineral askoko elikagaia da; dieta ezberdinetarako egokia!

Elikadura burujabetza posible da Euskal Herrian?
Iraunkorrak al dira gure elikadura ohiturak?
Ze leku dute euskal produktuek gure mahaietan?
Zenbat lur beharko genuke egungo ohiturak asetzeko?
Hona hemen @gaindegia k egindako ikerketa [BIDEOA] @berria
youtube.com/watch?time_continu

❄️ Egun hotz hauetan gorputza epeltzeko
✔️ Proteina kantitate handia eskaintzen digutelako...


On egin!

Jan, militatu, maitatu.
Elikadura burujabetza: begirada feminista bat. @onintzaenbeita @IrantzuVarela

Erakutsi gehiago
Mastodon.eus

mastodon.eus euskararen eta euskal kulturaren komunitatearentzat sortutako Mastodon sare sozialeko euskarazko instantzia bat da.